coś tu jest bardzo nie tak, mieszka sobie gościu na Jackowie 30 lat, mówi jak mariusz max kolonko, obraz kraju kreuje na podstawie wyłącznie przekazów medialnych które można dowolnie konstruować i wybiera nam ludzi bezpośrednio wpływających na losy tego kraju i ludzi TU mieszkających.
[O1] Gdzie czujnik prędkości?
Zwiń
X
-
[O1] Gdzie czujnik prędkości?
Witam serdecznie,
Mam pytanie - gdzie dokładnie znajduje się czujnik prędkości (Octavia II 1.9 Tdi, 110km 2000r.) ?
Gdy temp. spadły poniżej 10stopni w octavce brak ruchu prędkościomierza w czasie jazdy, szaleje wskazówka paliwa w czasie jazdy, a auto jest zalane na full. Czytałem już podobne problemy na forum i widze, że wszystko zmierza ku temu czujnikowi. Czy istnieje możliwość samemu sprawdzenia go np.miernikiem?
Czy mogło coś przymarznąć ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
-
-
...
Jak już wspominałem, poczytałem trochę na ten temat przed założeniem nowego postu, a także poprzerabiałem niektóre rzeczy.
PODKREŚLAM:
Na kostce powinno być +12V, +8-10V po włączeniu zapłonu oraz masa czyli -. U mnie nie ma tego + czyli 12V nie wiadomo dlaczego. Teraz próbuje dojść gdzie jest prąd a gdzie zanika, stąd potrzebowałbym informacje jak "zmierza" ten kabelek od czujnika prędkości.. gdzie leci dalej (sprawdze czy ma przejście) tak żeby zobaczyć gdzie zanika..
Nikt nie ma schematu elektr. ? Kurcze ze schematem i jakimś opisem do tego problem rozwiązałbym w chwilę.. a "jechać" po kabelku, wiązce to można na głowe dostać
Komentarz
-
Komentarz